Skip to main content
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney

3.9
(94)

Snijbonen zijn super veelzijdig. Je kunt ze rauw eten, als bijgerecht, of toevoegen aan gerechten zoals deze!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Selderij
Mosterd
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)2917 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten101.6 g
waarvan suikers28.6 g
Vezels9.3 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.4 g
Potassium331.5 mg
Calcium34 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Steelpan
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. 
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan voor de groenten.
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van ongeveer 4 cm. Meng in een kom de knoflook met de plantaardige kipstukjes en de ketjap.
Plantaardige kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten.
  • Voeg de plantaardige kipstukjes met de marinade toe en bak 4 - 5 minuten verder.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe.
  • Roer goed door en laat pruttelen op laag vuur.
Komkommer snijden
3
  • Kook de snijbonen en wortel 3 minuten.
  • Giet af en voeg toe aan de grote wok of hapjespan. Meng goed en laat nog 3 minuten meesudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en schep goed om.
Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders