Penne met linzen-bolognesesaus en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met pompoenpitten

De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk. In de Griekse keuken wordt ook veel gebruik gemaakt van linzen, die in deze pasta een goede vleesvervanger vormen. Je combineert ze met de feta en een tomatensaus met een zuurtje.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

0.3 blik(ken)

Linzen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

½ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¼ el

Bruine suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3715 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels21 g
Eiwitten35 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur.

Saus maken
3

Voeg de gedroogde oregano en de tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Linzen toevoegen
4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg ondertussen de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Penne mengen
5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan en laat smelten. Voeg de penne aan de saus toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.