Skip to main content
Penne met linzen-bolognesesaus en feta
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met pompoenpitten

4.0
(465)

De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk. In de Griekse keuken wordt ook veel gebruik gemaakt van linzen, die in deze pasta een goede vleesvervanger vormen. Je combineert ze met de feta en een tomatensaus met een zuurtje.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

0.3 can

Linzen

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ can

Tomatenpuree

90 g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

¼ tablespoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3715 kJ
Calories888 kcal
Fat35 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate96 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber21 g
Protein35 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur.

Saus maken
3

Voeg de gedroogde oregano en de tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Linzen toevoegen
4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg ondertussen de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Penne mengen
5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan en laat smelten. Voeg de penne aan de saus toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes