Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Een Italiaanse pastaschotel boordevol groenten

Heb je niet zoveel tijd om te koken? Je kunt de pasta, inclusief groenten, ook al ’s middags maken. Het enige wat je dan nog ’s avonds hoeft te doen is de pasta af te bakken in de oven (stap 7 en 8). Op zoek naar meer tips hoe je tijd kunt besparen in de keuken? Kijk dan op ons blog!

Labels:
Eiwitrijk
Bron van vezels
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Pruimtomaat

75 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 takje(s)

Verse oregano

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3602 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Pan
Koekenpan
Staafmixer
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de buffelmozarella in plakken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Voeg de spinazie toe in delen
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger, en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe en roer door.

5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de mozzarella over de tomaten
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal en bedek de pasta met een laag tomaten. Verdeel hierover de buffelmozzarella.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de pasta over de borden.