Skip to main content
Parelgerst met paddenstoelen en ei
Parelgerst met paddenstoelen en ei

Parelgerst met paddenstoelen en ei

Met geroosterde peen en soja-limoenbotersaus

4.0
(191)

In dit avontuurlijke fusiongerecht wordt een typische Franse botersaus, beurre blanc, gecombineerd met de Aziatische smaken van sojasaus, gember en limoen. Doordat je de paddenstoelen en wortel roostert in de oven, krijgen ze een intense smaak die goed past bij het gebakken ei.

Allergens:
Gluten
Soja
Ei
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

125 g

Peen

75 g

Gemengde paddenstoelen

3 unit

Radijs

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

½ unit

Limoen

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2958 kJ
Calories707 kcal
Fat34 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate83 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber19 g
Protein20 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Grater
Aluminum Foil
Baking Sheet
Pan with Lid
Saucepan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Zorg ervoor dat de roomboter in de koelkast ligt. Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de radijs in plakjes. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember met een fijne rasp. Pers de limoen uit.

Roosteren
2

Verdeel de bospeen over één kant van een bakplaat bedekt met aluminiumfolie en meng met ½ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 20 – 25 minuten minuten in de oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven, verdeel de paddenstoelen over de andere kant en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 8 – 10 minuten.

Parelgerst koken
3

Voeg ondertussen de parelgerst en een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de gember, de knoflook, de witte balsamicoazijn en de sojasaus toe aan een steelpan en laat 5 – 8 minuten zachtjes inkoken op middellaag vuur tot ⅓ van het oorspronkelijke volume.

Saus afmaken
5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 spiegelei. Prik de ijskoude boter op een vork en beweeg de boter aan de vork door de saus in de steelpan tot alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg de honing en 1 tl limoensap per persoon toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden en leg er de peen, de paddenstoelen, de radijs en als laatste het spiegelei. Besprenkel met de soja-limoenbotersaus. Bestrooi ten slotte met de sesamzaadjes en besprenkel naar smaak met het overige limoensap.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes