.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Amandelen
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
70 gram
Parelcouscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
100 gram
Gekleurde wortelmix
1 tl
Karwijzaad
50 gram
Buffelyoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ tl
Honing
100 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in reepjes. Leg de rode paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Draai halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de feta. Hak de gezouten amandelen grof.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren!), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de gekleurde peen en het karwijzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de buffelyoghurt, extra vierge olijfolie, honing en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten, de helft van de feta, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel en meng goed met de parelcouscous.
Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing. Garneer met de overige feta, paprika, peterselie en amandelen.