Skip to main content
Parelcouscous met gebakken ui

Parelcouscous met gebakken ui

Met kastanjechampignons met citroenricotta

4.0
(461)

In deze parelcouscous speelt de ui de hoofdrol. Door de uien lang te bakken komen er suikers vrij, waardoor ze karameliseren en heerlijk zoet worden. Samen met de nootachtige, aardse smaak van de paddenstoelen zorgt dit voor een heuse smaakexplosie.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 unit

Ui

125 g

Kastanjechampignons

¼ unit

Citroen

4 bunch

Verse kervel

3 bunch

Verse dragon

(May be present: Selderij)

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

50 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2966 kJ
Calories709 kcal
Fat33 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate73 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein27 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.

Champignons bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Parelcouscous koken
3

Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de parelcouscous 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

Parelcouscous mengen
5

Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de parelcouscous toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de parelcouscous met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes