Skip to main content
Paddenstoel-mascarponecrème op toast
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

30 gram

Mascarpone

10 gram

Geroosterde hazelnoten

40 gram

Gesneden rode ui

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

2.6 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)732 kcal
Energie (kJ)3064 kJ
Vetten23.6 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten109.5 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels8.1 g
Eiwitten16.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 5 - 7 minuten mee.
Mascarponecrème maken
2
  • Haal de groenten uit de pan en doe in een hoge kom. Voeg 30 g mascarpone per persoon toe met flink wat peper en zout.
  • Pureer tot een gladde crème met een staafmixer. Laat in de koelkast rusten (zie Tip).
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster alle hazelnoten in een tweede koekenpan, zonder olie, goudbruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Maak je de crème van tevoren? Laat de crème dan op kamertemperatuur komen voor gebruik.

Rode ui karamelliseren
3
  • Zet de koekenpan die je voor de paddenstoelen hebt gebruikt terug op het vuur. Verhit 1/2 el roomboter per persoon op laag tot middelmatig vuur.
  • Bak de rode ui 10 – 12 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker.
  • Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karamelliseren, totdat de suiker gesmolten is.
Baguette snijden
4
  • Snijd ondertussen per persoon 2 schuine plakken van de baguette van ongeveer 2 cm dik.
  • De overige baguette serveer je bij de soep.
Baguette toasten
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de hazelnoten op middelhoog vuur.
  • Toast de plakken baguette 1 – 2 minuten per kant goudbruin (zie Tip).
  • Bestrooi beide kanten van de plakken baguette met wat zout.

Tip: Heb je een broodrooster? Dan kun je de baguette ook hierin toasten.

Serveren
6
  • Verdeel 2 plakken baguette per persoon over de borden en beleg ruim met de paddenstoelen-mascarponecrème.
  • Besprenkel met de truffelolie naar smaak.
  • Leg de gekaramelliseerde rode ui erbovenop.
  • Garneer met de tuinkers en de helft van de geroosterde hazelnoten. Bewaar de andere helft van de hazelnoten voor de soep.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders