Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten

Beoordeeld met 2.8 / 4
Lees meer

Meehelpen? Je kunt helpen de pasta te beleggen met tomaat en buffelmozzarella!

Labels:Bron van eiwittenBron van vezelsKindvriendelijkVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Selderij
Voorbereidingstijd
40 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingredienten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Knoflook

1 stuks

Prei

2 stuks

Pruimtomaten

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 takje

Verse oregano

(BevatSelderij)

300 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose),Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)3602.424 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten72 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Deksel
Pan
Staafmixer of blender
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe.

5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Leg hierop een laag tomaten. Verdeel de buffelmozzarella over de tomaten.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

8

Verdeel de pasta over de borden.

Probeer deze recepten ook eens

Aubergine uit de oven met rigatoni

Aubergine uit de oven met rigatoni

Met tomaat, oude kaas en salade

743 kcal45 minuten

Risotto met buffelmozzarella

Risotto met buffelmozzarella

Met tomaat, basilicumolie en pecorino

680 kcal35 minuten

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Met peen en grana padano

587 kcal30 minuten

Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

Met verse tijm, rode peper en citroen

587 kcal30 minuten

Salade met buffelmozzarella en serranoham
Premium

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

1128 kcal40 minuten

Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

Met courgette en grana padano

933 kcal45 minuten

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Met spekjes, venkel en courgette

749 kcal35 minuten

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

849 kcal30 minuten

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen
25 minuten

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Met groene pesto

820 kcal25 minuten