Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten

Beoordeeld met 2.8 / 4
Lees meer

Meehelpen? Je kunt helpen de pasta te beleggen met tomaat en buffelmozzarella!

Labels:Bron van eiwittenBron van vezelsKindvriendelijkVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Prei

2 stuks

Pruimtomaat

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 takje

Verse oregano

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)3602.424 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten72 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Deksel
Pan
Staafmixer of blender
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de prei in fijne ringen
Snijd de prei in fijne ringen
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Bak de prei
Bak de prei
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe.

Pureer de groenten tot een saus
Pureer de groenten tot een saus
5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tomaten over de pasta
Verdeel de tomaten over de pasta
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Leg hierop een laag tomaten. Verdeel de buffelmozzarella over de tomaten.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de pasta over de borden.