HelloFresh
Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Met spekjes, venkel en courgette

Lees meer

De ster van dit gerecht is de roodbaarsfilet. Je bakt deze stevige vis op de huid - dep voor het bakken de vis droog voor een lekker krokant resultaat. De risotto maak je van orzo, eigenlijk een pastasoort maar door zijn vorm erg geschikt voor een risotto. De frisse citroen en geurige tijm maken het helemaal af.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

1 stuks

Courgette

50 g

Spekblokjes

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Citroen

2 stuks

Roodbaarsfilet met huid

(BevatVis)

1 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3134 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
courgette
courgette
1

Bereid 200 ml bouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

spekblokjes
spekblokjes
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

orzo
orzo
3

Verhit op middelhoog vuur 1/2 el  roomboter per persoon in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten. Bak de orzo 1 minuut mee en schenk de bouillon er voorzichtig bij. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, op laag vuur in 10 – 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg een extra scheutje water toe wanneer de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

citroen
citroen
4

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen vervolgens in halve plakken.

roodbaars
roodbaars
5

Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 – 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

serveren
serveren
6

Verdeel de orzo-risotto over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Leg de gebakken roodbaarsfilet er met de velkant naar boven op. Bestrooi met 1/2 tl citroenrasp per persoon en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen. Garneer het gerecht met de spekjes.