Skip to main content
Orzo-risotto met roodbaarsfilet
Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Orzo-risotto met roodbaarsfilet

Met spekjes, venkel en courgette

3.8
(293)

De ster van dit gerecht is de roodbaarsfilet. Je bakt deze stevige vis op de huid - dep voor het bakken de vis droog voor een lekker krokant resultaat. De risotto maak je van orzo, eigenlijk een pastasoort maar door zijn vorm erg geschikt voor een risotto. De frisse citroen en geurige tijm maken het helemaal af.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

½ unit

Courgette

25 g

Spekblokjes

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

¼ unit

Citroen

1 unit

Roodbaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

½ teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3134 kJ
Calories749 kcal
Fat21 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate76 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein38 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

courgette
1

Bereid 200 ml bouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

spekblokjes
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

orzo
3

Verhit op middelhoog vuur 1/2 el  roomboter per persoon in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten. Bak de orzo 1 minuut mee en schenk de bouillon er voorzichtig bij. Breng aan de kook en kook de orzo, afgedekt, op laag vuur in 10 – 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg een extra scheutje water toe wanneer de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

citroen
4

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen vervolgens in halve plakken.

roodbaars
5

Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met de gedroogde tijm, peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 – 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

serveren
6

Verdeel de orzo-risotto over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Leg de gebakken roodbaarsfilet er met de velkant naar boven op. Bestrooi met 1/2 tl citroenrasp per persoon en leg op elk stuk vis 2 halve plakken citroen. Garneer het gerecht met de spekjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes