Skip to main content
Noedelbowl met pangasiusfilet
Noedelbowl met pangasiusfilet

Noedelbowl met pangasiusfilet

met courgette, wortel en gomasio

4.2
(89)

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3355 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten102.9 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten34.6 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette en wortel in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de groenten en de Koreaanse kruidenmix toe en roerbak 6 - 8 minuten.
Noedels koken
2
  • Kook ondertussen de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel goed met koud water.
  • Voeg de noedels weer toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Besmeer de kant zonder huid met 1 tl Javaanse wokpasta per persoon en besprenkel met wat gomasio. Bewaar de overige gomasio ter garnering.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog en bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn. Haal de pan van het vuur en meng de saus erdoor.
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders