Skip to main content
No Fairytales bietentortilla's met Koreaanse stijl sticky vegan nuggets

No Fairytales bietentortilla's met Koreaanse stijl sticky vegan nuggets

met regenboogkoolsla en botersla met gochujang-dressing

Met dit recept tover je 262 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Soja
Gluten
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Tarwe, Soja, Gluten)

2 stuk(s)

No Fairytales bietentortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten)

5 stuk(s)

Plantaardige nuggets

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten, Gerst Kan bevatten: Mosterd)

15 gram

Gochujang

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1.25 el

Veganaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

1.25 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3507 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels14 g
Eiwitten20.7 g
Zout4.9 g
Potassium61.3 mg
Calcium50.3 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
Knoflookpers
Saladekom

Instructies

Koolsla maken
1
  • Meng in een grote kom de veganaise met de helft van de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe en meng door de dressing. 
  • Trek 3 - 4 bladen van de botersla per persoon af en bewaar apart. Snijd de overige botersla grof.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 3 - 4 minuten per kant, of tot ze krokant zijn. Haal vervolgens uit de pan.
Salade mengen
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in dunne repen. 
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de overige sesamolie en de helft van de gochujang. Breng op smaak met peper en zout, of eventueel wat sojasaus. 
  • Meng de gesneden botersla en de helft van de komkommer door de gochujang-dressing. 
Saus maken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en Koreaanse kruidenmix 4 - 5 minuten. 
  • Verhit de tortilla's 1 - 2 minuten in de magnetron op 700W (zie Tip). 
  • Voeg de sojasaus, de ketjap en de overige gochujang toe aan de koekenpan. Bak 1 minuut verder. 
  • Snijd elke vegan nugget in 3 repen. Voeg toe aan de koekenpan en zorg dat de nuggetreepjes rondom bedekt zijn met de saus. 

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla's 1 - 2 minuten per kant te verwarmen in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.

Mix de salade
4
  • Verdeel de boterslabladen over de tortilla's.
  • Vul de tortilla's met de koolsla en de overige komkommer.
  • Maak de tortilla's af met de sticky vegan nuggets en de saus. 
  • Serveer met de salade en de overige koolsla.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders