Skip to main content
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met pindasaus en zoetzure komkommer

3.7
(683)

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Labels:
Familie
Allergenen:
Pinda's
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

60 gram

Pindasaus

(Bevat: Pinda's, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Spies

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3072 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten91.4 g
waarvan suikers28.4 g
Vezels9.3 g
Eiwitten37.9 g
Zout2.1 g
Potassium18.4 mg
Calcium1.5 mg

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Kom
Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Marineren
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bamikruidenmix.
  • Snijd de kipfilet in de lengte in twee stukken. Voeg de kipfilet toe aan de grote kom en meng met de marinade. Laat staan tot gebruik.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook, wortel en 3/4 tl nasi-bamikruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en voeg de komkommer toe. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Kip bakken
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een spies.
  • Bak de kipsaté in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit de pindasaus in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg de kipsaté ernaast.
  • Serveer met de pindasaus en zoetzure komkommer.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders