Met deze vegetarische döner van knolselderij behoud je evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
50 g
Organic full-fat yogurt
⅓ piece
Cucumber
½ piece
Tomato
½ piece
Red onion
½
Tomato paste
1 piece
Naan
80 g
Veggie celeriac döner
25 g
Grated mature cheese
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.
Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.
Tip: Aan de döner is speciaal voor ons minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Én, wist je dat de döner kebab is gemaakt van tarwe en knolselderij en daardoor 100% plantaardig en een bron van vezels is? Vanwege het hoge aantal eiwitten is het ook nog eens super voedzaam!
Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus. Beleg de naanpizza’s met de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische döner kebab in 3 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel de kebab over de naanpizza‘s en verdeel de pizza‘s daarna over de borden. Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus. Serveer de salade ernaast.