Speciaal ingrediënt in je box! Deze mini-tortilla's van volkoren tarwe zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. De tortilla's zijn rijk aan vezels en bevorderen zo de stoelgang.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ pack
Chickpeas
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
½
Tomato paste
45 milliliters
Coconut milk
½ piece
Cucumber
45 g
Arugula & lamb's lettuce
3 piece
Wholewheat mini tortilla
25 g
Organic full-fat yogurt
5 g
Fresh mint
½ sachet(s)
Gomashio
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
25 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de koekenpan. Laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe door en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.
Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.