Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
180 g
Garnalen
(Contains: Schaaldieren)
25 g
Panko paneermeel
(Contains: Gluten, Tarwe)
¼ unit
Venkel
50 g
Rodekool en wortel
(May be present: Selderij)
50 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
1 unit
Tomaat
3 unit
Witte tortilla
(Contains: Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de helft van de mayonaise, peper en zout. Haal de garnalen vervolgens door de panko. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof. Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Verdeel de salade over de tortilla's. Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover. Garneer met venkelloof.