Skip to main content
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

met pittige groene peper en cheddar

4.2
(5,3K)

Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa met dank aan de populariteit van taco's in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen – voedzaam en vol eiwitten. Wist je dat deze bonensoort zelfs de meeste vezels bevat van alle bonen? Met 100 gram kidneybonen krijg je eenderde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Vezels zorgen ervoor dat je een voldaan gevoel hebt na het eten en zijn goed voor je darmen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Groene peper

½ unit

Gele paprika

¾ unit

Vleestomaat

100 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ tube

Tomatenpuree

½ can

Bonen

3 unit

Tacoschelpen

25 g

Geraspte cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2412 kJ
Calories577 kcal
Fat29 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate30 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber14 g
Protein40 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de gele paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes.

Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, gele paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes