De "Tex" in Tex-Mex staat voor Texas en deze keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Avocado
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Rode ui
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
¼ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de helft van de ui, de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de passata toe en verwarm 4 - 5 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus (zie Tip). Beleg de pizza met de geraspte kaas en paprika. Bak 13 - 15 minuten in de oven.
Tip: Het deeg komt al verpakt in bakpapier, dus je hebt geen extra bakpapier nodig!
Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in blokjes en verkruimel de witte kaas. Meng in een kleine kom de tomaat, koriander en de overige ui (zie Tip). Voeg de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Serveer de koriander eventueel apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen.
Haal de pizza uit de oven en garneer met de avocado en de witte kaas (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk en bevat veel zout. Let jij op op beide? Gebruik dan de helft van de witte kaas en bewaar de rest voor een andere dag.
Serveer de pizza over de borden en garneer met de tomatensalsa.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.