De galiameloen heeft een lekkere zoete smaak en bevat meer vruchtvlees dan de meeste meloensoorten. Van de meloen maak je, samen met sinaasappelsap, een fruitig soepje. Op het einde voeg je kiwisaus toe. Dit is nog eens een lekkere manier om je dagelijkse vitaminen binnen te krijgen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Galiameloen
2 unit
Groene kiwi
100 milliliters
Sinaasappelsap
100 milliliters
Biologische volle kwark
25 g
Suiker
Halveer de galiameloen, schep de pitjes eruit en snijd in parten. Verwijder het vruchtvlees en pureer de meloen tot gladde soep met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens het sinaasappelsap toe en roer door. Zet de soep 2 – 3 uur in de koelkast om af te koelen.
Snijd vlak voor serveren de kiwi in plakken en houd 1 plak per persoon achter ter garnering. Breng de overige kiwi met de suiker in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur. Roer goed door tot saus.
Schenk de soep in diepe borden en schenk de kiwi-saus in een spiraal over de soep. Serveer met kwark of Griekse yoghurt en de overige kiwi.