Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Dried oregano

1 piece

Chicken fillets

½ piece

Courgette

½ piece

Eggplant

¼ piece

Cucumber

5 g

Fresh flat leaf parsley

25 g

Organic full-fat yogurt

2 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories596 kcal
Energy (kJ)2494 kJ
Fat27 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate50 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Casserole
Bowl
Grater
Large Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Bakken
3

Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 12 - 15 minuten mee in de oven, tot de kip gaar is. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 8 - 10 minuten.

Tzatziki maken
4

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de geraspte komkommer, de bladpeterselie en de overige knoflook met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

Tip: Voor tzatziki gebruik je yoghurt. Dat levert een lekker fris sausje op met weinig calorieën. Ook sausjes met mayonaise kun je lichter maken door een deel ervan te vervangen door yoghurt, zelfs volle! Lekker romig, maar meer in balans.

Citroendressing maken
5

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl olijfolie met citroen, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipfiletreepjes ernaast. Serveer met de tzatziki.