Skip to main content
Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst
Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

kies en mix toppings: citroen-yoghurtsaus, peterselie, tomaat en meer!

4.3
(256)

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Witte langgraanrijst

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3371 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels9.9 g
Eiwitten33 g
Zout2.1 g
Potassium441.8 mg
Calcium44.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kurkuma 1 minuut, of tot het begint te geuren.
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Kook 8 - 11 minuten, tot de rijst gaar is.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
Kip bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de kip in dunne plakken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette met de oregano en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de mayonaise en overige knoflook.
  • Pers het sap van 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de peterselie grof.
Serveren
4
  • Serveer alle toppings apart op tafel: de rijst, de kip, de courgette, de komkommer, de tomaat, de yoghurtsaus, de peterselie en de citroenpartjes.
  • Laat iedereen zelf naar smaak een eigen bowl maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders