Skip to main content
Burger met aardappelpartjes
Burger met aardappelpartjes

Burger met aardappelpartjes

met champignons en mesclunsalade

4.1
(1,6K)

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Mesclun

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten55.8 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels12.1 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.5 g
Trans Fat0.3 g
Potassium556.8 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de burger alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.

Aardappelen bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 10 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. 

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. 

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Serveer de burger met de aardappelpartjes. Serveer de gebakken groenten en de salade ernaast. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders