Skip to main content
Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes
Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes

Met citroen-yoghurtsaus

3.4
(1,5K)

Het falafeldeeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafelballetjes van te maken. Hoe maak je zulke mooie balletjes als op de foto? Bekijk onze ‘how to’ tips op het blog. Om je te verrassen hebben we deze week granaatappelpitjes toegevoegd!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

150 g

Falafeldeeg

(Contains: Gluten)

½ unit

Aubergine

½ unit

Rode ui

½ unit

Gele paprika

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

⅓ unit

Tomatenpuree

4 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

⅓ unit

Citroen

2 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

20 g

Granaatappelpitten

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

3 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories836 kcal
Energy (kJ)3497.8 kJ
Fat7 g
Saturated Fat35 g
Carbohydrate102 g
Dietary Fiber18 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Plate

Cooking Steps

Snijd de aubergine in blokjes
1

Bereid de bouillon. Kneed het falafeldeeg en draai 5 falafelballetjes per persoon. Snijd de aubergine in blokjes van ½ cm. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Bak de falafelballetjes
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafel 2 – 3 minuten aan elke kant bruin. Haal de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak de koekenpan schoon.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

5

Hak ondertussen de munt fijn. Pers het sap van de citroen uit. Maak in een kom een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ⅓ van de munt.

Roer de granaatappelpitjes toe
6

Maak de couscous los met een vork. Roer het auberginemengsel, de paprika, de helft van de granaatappelpitten en het grootste deel van de verse munt door de couscous. Breng op smaak met 1 el citroensap per persoon, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden. Serveer met de falafelballetjes en yoghurtsaus en garneer met de overige granaatappelpitten en munt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes