Skip to main content
Vlaamse balletjes
Vlaamse balletjes

Vlaamse balletjes

om te delen | met kalfsjus en uienchutney

4.4
(10)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Onion

80 g

Onion chutney

60 g

Veal jus

(Contains: Selderij)

1 piece

Bay leaf

5 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

12 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present: Selderij, Ei, Mosterd, Soja, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Brown sugar

1 tablespoon

Red wine vinegar

100 milliliters

Low sodium beef stock

2 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2380 kJ
Calories569 kcal
Fat36.5 g
Saturated Fat18.2 g
Carbohydrate27.4 g
Sugar21.7 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein30.8 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid

Cooking Steps

1
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. 
  • Verlaag het vuur naar middelmatig. Voeg de ui toe en dek de pan af. Bak nog 5 - 6 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
2
  • Bereid de bouillon.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan. Voeg de bruine suiker toe en karamelliseer de ui 1 - 2 minuten op hoog vuur.
3
  • Blus de ui af met de rodewijnazijn.
  • Voeg de kalfsjus, de bouillon en het laurierblad toe en laat de saus 5 - 7 minuten inkoken op hoog vuur.
  • Haal het laurierblad uit de pan en voeg de uienchutney en gehaktballetjes toe (zie Tip). Kook nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je Luikse stroop in huis? Vervang dan de uienchutney met. 1 - 2 el Luikse stroop. Eet smakelijk!

4
  • Serveer de Vlaamse balletjes met saus in een kom. 
  • Garneer met de peterselie.

This week's must-try HelloFresh recipes