Skip to main content
Bakbox | Paddington's sticky toffee pudding cake
Bakbox | Paddington's sticky toffee pudding cake

Bakbox | Paddington's sticky toffee pudding cake

met zelfgemaakte karamel | om te delen

Geef het avondeten een twist met Peruaanse- en Engelse stijl recepten geïnspireerd op de film 'Paddington in Peru' - in de bioscoop vanaf 23 januari 2025. Kook dit recept en maak kans op een unieke reis naar Londen!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

200 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

120 gram

Ongezouten boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

160 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Kokend water

60 gram

Suiker

¼ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7318 kJ
Energie (kcal)1749 kcal
Vetten66.4 g
waarvan verzadigd40.6 g
Koolhydraten262.4 g
waarvan suikers186.6 g
Vezels9.9 g
Eiwitten23.8 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Mengkom
Garde
Handmixer
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Smeer een rechthoekig bakblik van 25 cm in met roomboter, of bekleed met bakpapier.
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Voeg de dadels toe een kom en laat weken in het hete water.
2
  • Voeg 60 g roomboter, 60 g suiker en de eieren toe aan een mengkom.
  • Meng met een elektrische mixer of garde door elkaar.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en de dadels, inclusief het water, toe. Meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak 40 - 45 minuten in de oven.
3
  • Voeg de rietsuiker, 60 g roomboter, 100 ml room en het zout toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Verhit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en de vloeistof begint te koken.
  • Laat al roerend 3 minuten koken.
  • Haal de karamelsaus van het vuur.

Tip: Je kunt de overige room gebruiken om slagroom te maken. Voeg 1 tl suiker en de overige room toe aan een mengkom en meng met een handmixer tot er zachte pieken ontstaan.

4
  • Leg de cake op een serveerschaal.
  • Prik met een satéprikker of mes kleine gaatjes in de bovenkant van de cake.
  • Giet langzaam 1/3 van de karamel over de cake, zodat de cake de vloeistof opneemt.
  • Serveer de cake met de overige karamel ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders