Skip to main content
Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers
Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers

Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers

4 personen | Verschillende recepten voor een rijsttafel

Met de Indonesische rijsttafelbox vul jij je koelkast (en later de tafel) met alle ingrediënten voor een avond authentiek genieten. Van nasi goreng tot saté ajam - met maar liefst 8 klassieke gerechtjes voor 4 personen wordt het gegarandeerd urenlang gezellig!

Tags:
Recipe
Allergens:
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Pinda's
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total2 hours
Cooking Time1 hour
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Green beans

1 piece

Onion

2 piece

Garlic

40 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Soja, Tarwe)

750 milliliters

Coconut milk

300 g

Rainbow slaw mix

100 g

Beansprouts

2 piece

Red chili pepper

2 piece

Shallot

1 piece

Bell pepper

80 g

Desiccated coconut

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

360 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

600 g

Diced chicken

120 g

Peanut sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Pinda's)

1 piece

Fresh lemongrass

3 teaspoon

Ground turmeric

1 piece

Cucumber

60 g

Unsalted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

300 g

Basmati rice

6 piece

Skewers

6 piece

Egg

½ sachet(s)

Garam Masala

1 sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

1 sachet(s)

Nasi-bami spice mix

½ sachet(s)

Yellow curry spices

30 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's, Gluten)

300 g

Rendang

(Contains: Soja, Tarwe)

Not included in your delivery

6 teaspoon

Salt

300 milliliters

Water

5 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sambal

2.5 tablespoon

Sugar

10 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)13416 kJ
Calories3206 kcal
Fat178.5 g
Saturated Fat100.2 g
Carbohydrate219.7 g
Sugar67.6 g
Dietary Fiber34 g
Protein163.3 g
Salt23.9 g
Potassium18.4 mg
Calcium1.5 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Fryingpan with lid
Saucepan
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Nasi kuning
1
  • Plet het citroengras op drie plaatsen. 
  • Voeg de rijst, het citroengras, 1/2 zakje kurkuma, de nasi-bami kruidenmix en 3 tl zout toe aan een pan met deksel. Voeg 700 ml water toe en breng de rijst aan de kook.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. 
  • Haal de rijst van het vuur en voeg 200 ml kokosmelk toe. Dek af, en laat 20 - 30 minuten stomen. 
Sajoer boontjes en urap groenten
2
  • Snijd de ui en 1 rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de fijngesneden rode peper toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, 1 el ketjap en 300 ml kokosmelk toe. Dek af en kook 8 - 10 minuten. 
  • Voeg de paprika, 1 rode peper, 1 sjalot en 1 tl zout toe aan een keukenmachine. Mix tot een geheel. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de taugé en de helft van de koolmix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprikapuree toe en bak nog 1 - 2 minuten. Meng goed en bewaar tot serveren. 
Javaanse garnalen en kokoseieren
3
  • Snipper 1 sjalot. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Dek de garnalen af. Bewaar apart.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
  • Voeg 100 ml kokosmelk en 1/2 zakje currypoeder toe aan de steelpan. Verwarm 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de gepelde eieren toe.
Kip met satésaus en rendang
4
  • Verwarm de satésaus, 150 ml kokosmelk, 1/2 el sambal en 1 el ketjap 5 - 6 minuten in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Rijg ondertussen de kipfiletstukjes aan de spiezen. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de rendang toe en verwarm 8 - 10 minuten. 
Seroendeng en atjar
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur. Voeg de pinda's, kokosrasp, 1 tl garam masala en 1/2 el suiker toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de kokos goudbruin is. 
  • Breng ondertussen 10 el wittewijnazijn, 2 el suiker, 1 tl zout en 1/2 zakje kurkuma aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Laat 8 - 10 minuten koken. 
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en overige koolmix toe aan een grote kom. Voeg de gekookte azijn toe en laat afkoelen (zie Tip). 

Tip: De atjar wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan en de smaken goed kunnen intrekken!

Serveren
6
  • Serveer alle rijsttafelgerechten in aparte serveerschalen of kommen.
  • Serveer de satésaus bij de kipspiesjes. 
  • Garneer de nasi kuning met de gefrituurde uitjes. 

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce