Skip to main content
Quiche met witte asperges en gruyère
Quiche met witte asperges en gruyère

Quiche met witte asperges en gruyère

2 porties | met verse tijm en bieslook

3.5
(19)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Franse hartige taart maak je met dé seizoensgroente van dit moment: asperges! De van oorsprong Zwitserse gruyère zorgt voor een mooi goudbruin korstje.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

150 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

500 gram

Witte asperges

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4099 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten66.1 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels6.6 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Grote kom
Ovenschaal

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in grote pan of aspergepan.
  • Snijd de witte asperges doormidden en snijd de harde uiteinden eraf.
  • Kook de asperges 5 - 7 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet daarna af en zet opzij om af te koelen.
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een grote kom de eieren en kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tijm, ui en de helft van de bieslook toe aan de kom.
3
  • Bekleed een springvorm of ovenschaal met het bladerdeeg (inclusief het bakpapier).
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg.
  • Vul het deeg met het eimengsel en leg de asperges erbovenop.
  • Bestrooi de kaas erover.
  • Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaat is en de bovenkant goudbruin kleurt.
4
  • Garneer de quiche met de overige bieslook.
  • Snijd de quiche in punten en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders