Skip to main content
Pittige knoflookgarnalen
Pittige knoflookgarnalen

Pittige knoflookgarnalen

4 porties | met citroen, aioli en stokbrood

4.3
(10)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit recept is geïnspireerd op gambas al ajillo, een populair Spaans gerecht. Deze week serveer je het met stokbrood, aioli en een beetje citroen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Mosterd
Schaaldieren
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Citroen

50 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Selderij, Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

360 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Selderij, Melk (inclusief lactose), Soja, Sesamzaad, Ei, Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3377 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten104.4 g
waarvan suikers4 g
Vezels7.8 g
Eiwitten40.7 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de takjes van de peterselie fijn en snijd de bladeren grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Voeg de garnalen, roomboter, peterselietakjes, rode peper en knoflook toe aan een ovenschaal.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Bak de garnalen en het stokbrood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes.
4
  • Verdeel de garnalen over een serveerschaal en garneer met de peterselieblaadjes.
  • Serveer met het stokbrood, de aioli en citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders