Skip to main content
Gebakken zalm met citroen, asperges en geroosterde aardappel
Gebakken zalm met citroen, asperges en geroosterde aardappel

Gebakken zalm met citroen, asperges en geroosterde aardappel

2 porties | met pesto en witte kaas

5.0
(4)

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

40 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

90 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Citroen

250 gram

Groene asperges

100 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3931 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten64.6 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels10 g
Eiwitten44.9 g
Zout2.2 g
Potassium60 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kom
Grote kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil of was de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak 25 - 30 minuten in de oven.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren voorzichtig toe aan het water en kook 8 - 10 minuten. Spoel de eieren af ​​onder koud water, pel de eieren en halveer ze.
Zalm en asperges bakken
2
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges en gooi weg. Snijd de asperges in 3 stukken. Snijd de helft van de citroen in plakjes en pers de overige citroen uit in een grote kom.
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op een bakplaat met bakpapier, breng op smaak met peper en zout en leg er een paar citroenschijfjes op. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
  • Meng in een kom de asperges met 1/3 van de olijfolie, peper en zout. Leg op de bakplaat en rooster de laatste 6 - 8 minuten mee met de zalm.
Serveren
3
  • Voeg de pesto, suiker en de overige olijfolie toe aan het citroensap.
  • Verkruimel 3/4 van de kaas erover en meng goed.
  • Voeg de geroosterde aardappelen, asperges en sla toe en meng goed met de dressing.
  • Serveer de salade in kommen en leg de zalm en eieren erop.
  • Verkruimel de overige kaas erover en garneer met de overige citroenschijfjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes
Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Vegetarische burger met aardappelen en salade van geroosterde bloemkool

Mediterrane smaken met frisse citroen, geurige basilicum en komijn
Heldere vissoep met citroen en tijm

Heldere vissoep met citroen en tijm

Een lichte maaltijd voor een mooie lentedag
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Een heerlijke lentesalade met verse oregano en frisse citroen
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

In dit recept maak je het knoflookbrood zelf
Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Een traditioneel Surinaams gerecht speciaal voor jou in een sneller jasje
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm
Roti met kruidige vegetarische reepjes

Roti met kruidige vegetarische reepjes

Eiwitrijke vegetarische reepjes van lupine in een kruidige stoof met veel groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

met granaatappel, romige bieslooksaus en sperziebonen met amandelschaafsel
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Kruidige kippensoep met room

Kruidige kippensoep met room

met paksoi, wortel en aardappelen
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

met sperziebonen
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

met toppings van blauwe kaas, ontbijtspek en cranberrychutney
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

met mais-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselderij, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en geroerbakte radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witlof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel