Skip to main content
Overnight oats met kaneel en gebakken appel
Overnight oats met kaneel en gebakken appel

Overnight oats met kaneel en gebakken appel

met chiazaad, rozijnen, walnoten en volle yoghurt

Deze overnight oats maak je de avond van tevoren: zo kunnen alle smaken goed intrekken en staat er de volgende ochtend een lekker ontbijt voor je klaar!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd6 uur
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Milk)

150 gram

Havermout

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

10 gram

Chiazaad

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Erdnüsse, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

25 gram

Walnoten

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2556 kJ
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels9.5 g
Eiwitten21.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Vershoudfolie
Koekenpan

Instructies

1

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.

2
  • Meng in een kom de havermout met 400 ml melk, yoghurt, chiazaad, een snufje zout, de rozijnen en 2 tl kaneel per persoon.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet 6 - 8 uur weg in de koelkast. Houd je niet van koude havermoutpap of heb je weinig tijd? Verwarm het geheel, zonder de yoghurt, dan 2 - 4 minuten in een steelpan op laag vuur.



3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster 1 – 2 minuten, of totdat ze beginnen te kleuren.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de appel 2 – 3 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 2 minuten.
4
  • Verdeel de havermout over de kommen.
  • Houd je van een zoet ontbijt? Voeg dan wat meer honing toe naar smaak.
  • Garneer de havermout met de gekaramelliseerde appel.
  • Hak de walnoten grof en strooi ze over het geheel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen
Andijviestamppot met gebakken halloumi

Andijviestamppot met gebakken halloumi

met appelsalade en honingmosterddressing
Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

met bospeen in sinaasappel-botersaus en appel-spruitensalade
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Geitenkaassalade met rode biet

Geitenkaassalade met rode biet

met aardbei-balsamicodressing
Traybake met Brandt & Levie worst

Traybake met Brandt & Levie worst

met wortel, appel en jus van uienchutney
Broodje brie met gekarameliseerde ui

Broodje brie met gekarameliseerde ui

met frisse krieltjessalade met appel
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta
Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

met spekjes, puree en frisse veldsla
Stoofpot van kipdrumsticks met gekaramelliseerde citroen

Stoofpot van kipdrumsticks met gekaramelliseerde citroen

met naanbrood en verse munt
Chili sin carne met een krokant laagje kaas uit de oven

Chili sin carne met een krokant laagje kaas uit de oven

met zoete aardappel, yoghurtsaus en een bruin broodje
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus