Skip to main content
Mozzarella-knoflookbrood

Mozzarella-knoflookbrood

om te delen | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter

4.8
(49)

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

75 g

Grated Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

125 g

Butter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Garlic

2 piece

White demi-baguette

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4521 kJ
Calories1080 kcal
Fat76 g
Saturated Fat48.7 g
Carbohydrate68.1 g
Sugar2.6 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein31.1 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de mozzarella in grove stukken.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de knoflook en 2/3 van de peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant.
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant met knoflookboter. 
  • Verdeel de kazen in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
4
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal.
  • Bestrooi met de overige kruiden.

This week's must-try HelloFresh recipes