Skip to main content
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

4 personen | met truffelfriet, knoflookchampignons en salade met spekjes

Met onze Biefstukbox bereid je eenvoudig een goed stuk biefstuk met zelfgemaakte jus, truffel-friet, knoflook-champignons en salade met spekjes voor 4 personen. Een halfuurtje voorbereiden en dan kan de grill aan! Wie zet jij binnenkort in vuur en vlam met jouw kookkunsten?

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei
Walnoten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

10 gram

Verse bieslook

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

75 gram

Spekreepjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Kastanjechampignons

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

4 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Sesamzaad, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

3 tl

Mosterd

3 tl

Wittewijnazijn

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2738 kcal
Energie (kJ)11454 kJ
Vetten186.4 g
waarvan verzadigd55.1 g
Koolhydraten144.3 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels25.7 g
Eiwitten109.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Spatel
Bord
Aluminiumfolie

Instructies

Friet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de frieten met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. 
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Snijd de bieslook fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de truffelolie. 
Champignons bereiden
2
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. 
  • Voeg de champignons toe aan een grote kom en meng met 2 el olijfolie, de fijngesneden knoflook, peper en zout. 
  • Schep de champignons over in een kleine ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven. 
Salade maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Snipper de sjalot. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom de fijngesneden knoflook, sjalot, mosterd, wittewijnazijn en de overige mayonaise tot een egale dressing. 
  • Voeg de salademix toe en meng tot alle blaadjes bedekt zijn met de dressing. Garneer met de walnootstukjes en de spekjes. 

 

Biefstuk bakken
4
  • Pel 1 knoflookteen en plet met de zijkant van een mes.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en wacht tot deze helemaal gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren.
  • Voeg de rozemarijntakjes en de geplette knoflook toe. Bak kort in de roomboter en schuif naar de zijkant van de pan.
  • Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Beweeg de biefstuk tijdens het bakken heen en weer in de pan.

Tip: De pan is warm genoeg als de roomboter begint de bubbelen. Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet. 

Jus maken
5
  • Haal de biefstuk uit de pan en pak goed in met aluminiumfolie. Laat 5 - 7 minuten rusten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat de pan iets afkoelen. Voeg dan een scheutje warm water toe aan het bakvet. Pas op voor spetters!
  • Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig met een spatel over de bodem van de pan om alle bakresten op te lossen in de jus voor een extra volle smaak.

Tip: Door het rusten verdelen de sappen zich over het vlees en eet je een malsere biefstuk. Leg het aluminium pakketje eventueel op een warm bord, zodat de biefstuk zo min mogelijk afkoelt.

Serveren
6
  • Schep de frieten over in een serveerschaal, meng met de parmigiano reggiano en garneer met de helft van de bieslook.
  • Schep de knoflookchampignons in een serveerschaal en garneer met de overige bieslook. 
  • Leg de biefstuk in een diep bord en beschenk royaal met jus.
  • Zet tot slot de salade en de truffelmayonaise op tafel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel