Skip to main content
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano

Speciaal ingrediënt in je box! Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Labels:
Family
Special Ingredient
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

1.5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Schaaldieren, Soja, Vis, Walnoten, Weekdieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3985 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten92.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels8 g
Eiwitten41.5 g
Zout2 g
Potassium377.3 mg
Calcium82.3 mg
Iron0.6 mg
Hapjespan met deksel
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Snijd de wortel en selderij in kleine blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel, selderij en knoflook 3 - 4 minuten.
  • Knijp het worstvlees uit het vel boven de hapjespan. Bak het vlees in 2 - 4 minuten los met een spatel. 
Saus maken
2
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Voeg de passata en Italiaanse kruiden toe aan de hapjespan samen met de bouillon, de zwarte balsamicoazijn en de suiker.
  • Roer goed door en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de basilicumblaadjes van de stelen en bewaar de blaadjes apart. Snijd de basilicumstelen fijn en roer door de saus.
Pasta koken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta 4 - 6 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. 
  • Meng goed door. Voeg wat van het kookvocht toe indien nodig.
Serveren
4
  • Serveer de pasta over diepe borden.
  • Leg de burrata erop en besprenkel met extra vierge olijfolie.
  • Garneer met het basilicum en de Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders