Eieren zijn een veelzijdige topping in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
½ bosje(s)
Bosui
10 gram
Witte miso
(Bevat: Soja, Tarwe)
70 gram
Mais in blik
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat: Tarwe, Gluten)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Paksoi
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
300 ml
Zoutarme runderbouillon
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Sambal
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor het ei. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak het witte gedeelte van de bosui samen met de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten.
Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, wittewijnazijn, de bouillon en de helft van de ketjap toe. Proef en voeg sambal toe naar smaak. Kook het ei in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel af met koud water. Pel het ei.
Verhit ondertussen een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Zet het deksel op de pan en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten verder. Voeg de overige ketjap toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of hapjespan. Schep goed om en roerbak 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
Snijd de varkenshaas in plakken. Serveer de ramen over diepe borden of kommen. Verdeel de mais, varkenshaas het ei erover. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.