Skip to main content
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaten en pecorino

4.3
(2,7K)

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekent? Traditioneel wordt het namelijk bereid in een vijzel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Garlic

10 g

Fresh basil

¼ piece

Lemon

50 g

Spinach

10 g

Chopped cashews

(Contains: Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 g

Arugula

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3463 kJ
Calories828 kcal
Fat46.9 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate76.3 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein23.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn.
  • Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan zonder olie de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie helemaal geslonken is.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de pecorino.
  • Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de pasta toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta (zie Tip).

Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenplakjes voor lunch.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de cherrytomaten erop en besprenkel eventueel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige pecorino.

Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

More delicious recipes with similar ingredients

Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Met gezouten amandelen, verse bladpeterselie en dragon
Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven

Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven

Met verse peterselie en feta
Kip piccata met groene asperges en linguine

Kip piccata met groene asperges en linguine

Een Italiaans gerecht met kappertjes, citroen en peterselie
Linguine met geroosterde groenten en feta

Linguine met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Linguine met warmgerookte zalm

Linguine met warmgerookte zalm

Met babyspinazie, avocado en geroosterde cherrytomaten
Linguine met baharat-bloemkoolrijst

Linguine met baharat-bloemkoolrijst

Met citroen-ricottasaus, dille en bladpeterselie
Linguine met cherrytomaten uit de oven

Linguine met cherrytomaten uit de oven

Met grana padano en pompoenpitten
Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Met geitenkaas en babyspinazie
Romige linguine met garnalen en citroen

Romige linguine met garnalen en citroen

Met courgette en tomaat
Romige linguine

Romige linguine

Met garnalen en courgette
Romige linguine met geitenkaas

Romige linguine met geitenkaas

Met broccoli, walnoten en zongedroogde tomaatjes
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Linguine met chipolataworstjes

Linguine met chipolataworstjes

In pittige tomatensaus met paprika, harissa en basilicum
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

Met prei en tomaatjes in rode pesto-saus
Pasta met blauwekaas-champignonsaus

Pasta met blauwekaas-champignonsaus

met peer en spekjes
Varkenshaas in spek met aardpeerpuree

Varkenshaas in spek met aardpeerpuree

met geroosterde broccoli en hazelnoten
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Romige champignons en pompoenpuree
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en verse basilicum
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

met bosui en cashewnoten

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn