Skip to main content
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas

4.1
(604)

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

100 gram

Passata

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)612 kcal
Energie (kJ)2559 kJ
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels7.2 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de venkel toe en bak in 5 - 7 minuten goudbruin.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige knoflook toe en bak de garnalen en 1 - 2 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi de geraspte kaas erover.
  • Leg de garnalen erop en garneer met de peterselie.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders