Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Linguine met courgettespaghetti en olijvencrème

Met geitenkaas en babyspinazie

20 minuten
Lees meer

Door slim te combineren hoeft het koken van een lekkere maaltijd helemaal niet lang te duren. Vandaag gebruik je groenten die je niet hoeft te snijden en die vlug gaar zijn. Een snelle saus maak je door krachtige smaakmakers te gebruiken als currypasta, tapenade, pesto of zoals vandaag: olijvencrème. Deze crème heeft een bijzondere, hartige smaak. Samen met de belegen geitenkaas zorgt dit ingrediënt voor een smaakvolle saus.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)MosterdEiSelderij
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Spaghetti van courgette

(Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Babyspinazie

80 g

Olijvencrème

(BevatMelk (inclusief lactose), Mosterd)

50 g

Geraspte geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

¼ stuks

Groentebouillonblokje

(BevatMosterd, Selderij, Traces of Egg, Traces of Gluten, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels5 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok
InstructiesPDF
Instructies
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg de linguine toe en kook 12 – 14 minuten. Giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

2

• Verhit 5 minuten voordat de linguine klaar is de roomboter in een wok op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. • Voeg de courgettespaghetti toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roerbak 1 – 2 minuten.

3

• Voeg het grootste deel van de babyspinazie, de olijvencrème, de helft van de geraspte geitenkaas, de linguine, 11/2 el kookvocht per persoon, de witte balsamicoazijn en flink wat zwarte peper toe aan de wok en schep om. • Verhit op middelmatig vuur totdat de spinazie begint te slinken.

4

• Verdeel de overige babyspinazie over de borden. • Schep de linguine erop en bestrooi met de overige geitenkaas.