
De tahinsaus in dit recept is gemaakt van sesamzaadjes en magere, eiwitrijke yoghurt. Het is nootachtig, romig en de perfecte toevoeging aan je maaltijd!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
40 gram
Labne
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat: Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Tahinsaus
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2 stuk(s)
Libanees platbrood met rode biet
(Bevat: Tarwe)
¼
Tomatenpuree
¼ stuk(s)
Citroen
¼ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Veldsla
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ el
Zonnebloemolie
50 ml
Water
½ el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.


Tip: Heb je een magnetron? Dan hoef je de oven niet te gebruiken! Verwarm de Libanese platbroden 30 seconden op een magnetronbestendig bord. Herhaal tot ze warm zijn.
