Skip to main content
Richly Fragrant Pork Couscous
Richly Fragrant Pork Couscous

Richly Fragrant Pork Couscous

with Greek-style cheese, almonds & raisins

There is a special ingredient in your box! This wholewheat couscous is both delicious and nutritious; because it's rich in fiber, it promotes healthy digestion.

Tags:
Special Ingredient
Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

75 g

Wholewheat couscous

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Mosterd, Lupine)

150 g

Sliced carrots

100 g

Passata

50 g

Spinach

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Salted almonds

(Contains: Amandelnoten, Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

20 g

Raisins

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium beef stock

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

30 milliliters

Water for the sauce

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3943 kJ
Calories942 kcal
Fat45.6 g
Saturated Fat13.2 g
Carbohydrate82.8 g
Sugar28.7 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein40.2 g
Salt2.8 g
Potassium269.5 mg
Calcium93 mg
Iron31 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Plastic Wrap
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Boil the carrot
1
  • Transfer the carrot to a pot or saucepan and submerge with water.
  • Boil for 8 - 9 minutes, covered, then drain and set aside. 
  • Prepare the stock in the meantime.
Prepare the couscous
2
  • In a bowl, combine the couscous with the raisins, the white wine vinegar, the extra virgin olive oil and the honey.
  • Add the stock and mix well, then cover the bowl with plastic wrap. 
  • Set aside for 8 - 10 minutes or until the couscous is done, then fluff through the grains with a fork.
Make the sauce
3
  • Cut open the sausages and squeeze the meat out of the skins.
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium high heat. Fry the sausage meat for 4 minutes, then add the passata, the Middle Eastern spices and the water for the sauce.
  • Bring to the boil, then cook gently over a low heat for 2 - 3 minutes.
  • Add the carrot and the spinach. Mix well, allowing the spinach to wilt and reduce. Season to taste with salt and pepper.
Serve
4
  • Serve the couscous on plates.
  • Top with the sauce and crumble over the Greek-style cheese.
  • Garnish with the almonds to finish.

More delicious recipes with similar ingredients

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Een typisch Italiaanse aubergineschotel
Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een zacht Italiaans kaasje
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

De gehaktballetjes zijn voorgekruid met o.a. paprikapoeder, oregano, tijm en komijn
Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Met geitenkaas en walnoten
Platbrood gevuld met tonijn

Platbrood gevuld met tonijn

Met courgette en komijnekaas
Italiaanse platbroodpizza

Italiaanse platbroodpizza

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

met tomaat, oude kaas en rigatoni
Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Met tomatensaus, rozemarijn en grana padano
Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Met gepofte paprika, harissa en basilicum
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn