Een rijst met bijzondere geuren en smaken van komijnpoeder, verse kruiden en geroosterde amandelen. Je serveert de rijst met een saus gemaakt van tahin, gemalen sesampasta en een veel gebruikt ingrediënt in het Midden-Oosten. Heerlijk met een frisse salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
100 g
Kastanjechampignons
2 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
3 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
4 leaves
Verse munt
(May be present: Selderij)
½ can
Linzen
50 g
Boerenkool, gesneden
10 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
85 g
Zilvervliesrijst
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
40 g
Mesclun
50 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui en snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd of hak ondertussen de verse kruiden fijn en laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout. Bak de boerenkool 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit een grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen, zonder olie, in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde pan en bak de rode ui en kastanjechampignons 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.
Voeg het kokende water toe, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de deksel van de pan en giet, zodra het gaar is, daarna af als het nodig is.
Meng de mesclun met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom.
Voeg de verse kruiden, linzen en het grootste deel van de geschaafde amandelen toe aan de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boerenkool en kruiden-amandelrijst over de borden. Serveer met de mesclun en labne en garneer met het overige amandelschaafsel.