Kruiden-amandelrijst met linzen en boerenkool
Kruiden-amandelrijst met linzen en boerenkool

Kruiden-amandelrijst met linzen en boerenkool

Een rijst met bijzondere geuren en smaken van komijnpoeder, verse kruiden en geroosterde amandelen. Je serveert de rijst met een saus gemaakt van tahin, gemalen sesampasta en een veel gebruikt ingrediënt in het Midden-Oosten. Heerlijk met een frisse salade.

Allergens:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

100 g

Kastanjechampignons

2 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

3 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

4 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

½ can

Linzen

50 g

Boerenkool, gesneden

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 g

Zilvervliesrijst

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

40 g

Mesclun

50 g

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3107 kJ
Calories742 kcal
Fat30 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate85 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein27 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Hak de verse kruiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui en snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd of hak ondertussen de verse kruiden fijn en laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier
2

Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout. Bak de boerenkool 15 - 20 minuten in de oven.

3

Verhit een grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen, zonder olie, in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde pan en bak de rode ui en kastanjechampignons 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.

Voeg het kokende water toe
5

Voeg het kokende water toe, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de deksel van de pan en giet, zodra het gaar is, daarna af als het nodig is.

6

Meng de mesclun met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom.

7

Voeg de verse kruiden, linzen en het grootste deel van de geschaafde amandelen toe aan de rijst en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met het overige amandelschaafse
8

Verdeel de boerenkool en kruiden-amandelrijst over de borden. Serveer met de mesclun en labne en garneer met het overige amandelschaafsel.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Cheesy Pork Ciabatta

Cheesy Pork Ciabatta

with Italian vegetables & tomato salad
Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

Tuna Steak with Luxe Baby Potato Salad

with Greek-style cheese, honey mustard dressing & fresh herbs
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese, Olives & Yogurt Sauce

with basil crème, parsley, courgette & tomato
Steak with Sweet Onion Jus

Steak with Sweet Onion Jus

with potatoes & cucumber salad
Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

Chicken Breast with Lemon & Herb Sauce

with roasted baby potatoes, parsnip & carrot
Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

Steak Strips with Noodles in East Asian-Style Sauce

& for parents: spicy red chili pepper
Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

Roasted Vegetables with Pomegranate & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

Goat's Cheese Naan Pizza with Vegetables

with cherry tomato salad & basil crème
DIY Creamy Shrimp Spaghetti

DIY Creamy Shrimp Spaghetti

pick 'n' mix toppings: lemon, arugula, broccoli & more!
DIY Tex-Mex Pasta Bowl

DIY Tex-Mex Pasta Bowl

pick 'n' mix toppings: avocado, cheddar, sour cream & more!
Sausage Linguine with Harissa

Sausage Linguine with Harissa

with Parmigiano Reggiano, Romano pepper & fresh basil
Smoky Chorizo Mafaldine

Smoky Chorizo Mafaldine

in creamy tomato sauce with pecorino & spinach
Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

Steak Strips with Zesty Yogurt Sauce

over almond-studded rice with courgette & carrot
'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

'Stamppot' with Chorizo & Meatballs

with sundried tomatoes & roasted carrots
Spicy Udon with Marinated Eggs

Spicy Udon with Marinated Eggs

with hot honey peanuts, green beans & cucumber salad
Giant Couscous with Greek-Style Cheese

Giant Couscous with Greek-Style Cheese

with mushrooms, sweet potato & toasted pumpkin seeds
Naked Cheeseburger Bowl

Naked Cheeseburger Bowl

with croutons, salad & smoky mayo
Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

Pork Sausages with Honey Mustard Dressing

with rosemary baby potatoes & carrots
Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

Paella-Style Rice with Chicken & Shrimp

with chorizo, lemon & green beans