
Vandaag serveer je een vegetarische kipburger. De combinatie van de knapperige burger met de gesmolten cheddar zal bij jong en oud in de smaak vallen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Red onion
1 piece
Tomato
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
30 g
Arugula & lamb's lettuce
¼ piece
Cucumber
20 g
Grated cheddar
½ piece
Valess burger
¾ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Valess burger en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is.

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar slablaadjes apart om de burgers mee te beleggen.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Verdeel de hamburgerbollen over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van de hamburgerbol. Beleg met wat sla, wat rode ui en per persoon: 1 tomatenplakje en 1 Valess burger. Bestrooi met de geraspte cheddar.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat het dan achterwege of serveer apart op tafel, zodat je de mosterd zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.