Skip to main content
Chicken Cheeseburger with Sweet Red Onion
Chicken Cheeseburger with Sweet Red Onion

Chicken Cheeseburger with Sweet Red Onion

with potato wedges and tomato salad

4.3
(9,5K)

Vandaag serveer je een vegetarische kipburger. De combinatie van de knapperige burger met de gesmolten cheddar zal bij jong en oud in de smaak vallen!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Red onion

1 piece

Tomato

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

30 g

Arugula & lamb's lettuce

¼ piece

Cucumber

20 g

Grated cheddar

½ piece

Valess burger

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3419 kJ
Calories817 kcal
Fat37 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate88 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes.

Kipburgers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Valess burger en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is.

Salade mengen
4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar slablaadjes apart om de burgers mee te beleggen.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Hamburgers beleggen
5

Verdeel de hamburgerbollen over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van de hamburgerbol. Beleg met wat sla, wat rode ui en per persoon: 1 tomatenplakje en 1 Valess burger. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat het dan achterwege of serveer apart op tafel, zodat je de mosterd zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes