Skip to main content
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

4.0
(185)

Dit is een kleurrijke maaltijd met witte, gele, groene en rode ingredienten. De combinatie van quinoa, zachte koolvisfilet, frisse cherrytomaten en broccoli werkt goed. Je serveert dit met wat frisse limoen, die je over de quinoa, koolvisfilet en zelfgemaakte broccoli-hummus verdeelt.

Allergens:
Vis
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Rode cherrytomaten

175 g

Broccoli

1 cm

Verse kurkuma

¼ unit

Limoen

30 g

Kikkererwten

½ unit

Knoflookteen

4 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

2 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains: Vis)

60 g

Quinoa

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2284 kJ
Calories546 kcal
Fat20 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate5 g
Sugar2.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de bouillon voor de quinoa en kook 500 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel voor de broccoli.

Groente snijden
2

Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in blokjes. Rasp de kurkuma met een fijne rasp (zie tip). Boen of was de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Koolvis bereiden
3

Verdeel de koolvisfilet en cherrytomaten over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de koolvisfilet 12 – 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de broccoli, afgedekt 8 - 10 minuten in de pan met deksel.

Quinoa bereiden
4

Meng de kurkuma en quinoa in een andere pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Roer daarna de korrels met een vork los en houd afgedekt warm.

Broccoli hummus maken
5

Meng in een hoge kom of blender de kikkererwten met 2 el limoensap per persoon en de knoflook. Voeg de helft van de gekookte broccoli toe en pureer met een staafmixer of blender tot hummus. Breng op smaak met peper en zout, limoenrasp en extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Meng de quinoa met de overige broccoli en verse kruiden, verdeel over de borden en garneer met de koolvis en cherrytomaten. Serveer met de broccoli-hummus en eventueel met de geschaafde amandelen (zie tip!).

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes