Kogelbiefstuk met aardappelsalade

Kogelbiefstuk met aardappelsalade

met geroosterde Turkse groene pepers

Lees meer

Rood, medium of doorbakken? Bak je biefstuk precies zoals jij hem lekker vindt. Hoe roder de binnenkant, hoe malser de biefstuk is. Voor zo'n resultaat hoef je het vlees alleen dicht te schroeien, door de biefstuk per kant een minuutje te bakken. Liever medium gebakken? Bak het vlees dan 2 à 3 minuten per kant. Als je je biefstuk helemaal doorbakken wilt, kun je het vlees het beste ongeveer 4 à 5 minuten per kant bakken.

Labels:Calorie-focusGlutenvrijLactosevrij
Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Kogelbiefstuk

400 g

Half kruimige aardappelen

6 stuks

Turkse groene peper

1 stuks

Ui

1 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2540 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken van 1 – 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, spoel met koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Pepers bakken
Pepers bakken
2

Meng ondertussen de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Breng op smaak met zout. Zet de bakplaat in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de pepers donker beginnen te kleuren. Draai halverwege om.

Mayonaise mengen
Mayonaise mengen
3

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Ris ondertussen de naaldjes van het takje rozemarijn. Snijd de rozemarijn fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook en rozemarijn met de mayonaise.

Aardappelsalade maken
Aardappelsalade maken
4

Voeg de mayonaise toe aan de aardappelen en meng goed. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
Biefstuk bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kogelbiefstuk 1 (rood), 2 – 3 (medium), of 4 – 5 (doorbakken) minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat een paar minuten rusten onder alumiumfolie. Voeg ondertussen aan dezelfde koekenpan de ui toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg daarna de ui toe aan de aardappelsalade en schep om.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade en Turkse groene pepers over de borden. Leg op elk bord een kogelbiefstuk.