Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato rounds
50 g
Pre-cut Romano beans
2 piece
Garlic
¼ piece
Lemon
90 g
Shrimp
2.5 g
Fresh curly parsley
125 g
Red cherry tomatoes
7.5 milliliters
Basil crème
15 g
Bacon lardons
½ piece
Red onion
2.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Snipper de rode ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spekblokjes en rode ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.
Voeg de overige knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten en 1 el roomboter per persoon toe. Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. Voeg vlak voor serveren de garnalen toe aan de hapjespan en meng door. Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.
Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.
Verdeel de aardappelschijfjes, spekjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.