Skip to main content
Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten
Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

4.2
(2K)

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato rounds

50 g

Pre-cut Romano beans

3 piece

Garlic

¼ piece

Lemon

90 g

Shrimp

2.5 g

Fresh curly parsley

125 g

Red cherry tomatoes

15 milliliters

Basil crème

15 g

Bacon lardons

½ piece

Red onion

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories646 kcal
Energy (kJ)2703 kJ
Fat40 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate44 g
Sugar8 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de rode ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spekblokjes en rode ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Garnalen bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Jus maken
3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen. Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

Serveren
4

Verdeel de aardappelschijfjes, spekjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.

This week's must-try HelloFresh recipes