Skip to main content
Kipspiezen met geurige kokosrijst
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

4.3
(173)

.

Allergens:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 milliliters

Kokosmelk

85 g

Basmatirijst

½ unit

Komkommer

½ unit

Gele wortel

1 unit

Limoen

1 unit

Vers citroengras

110 g

Kipgehakt met Indonesische kruiden

10 g

Gezouten vliespinda's

(Contains: Pinda's)

1 g

Kokosrasp

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ teaspoon

Garam masala

5 g

Verse koriander en munt

(May be present: Selderij)

25 g

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Zonnebloemolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3776 kJ
Calories903 kcal
Fat46 g
Saturated Fat23.7 g
Carbohydrate86 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Peeler
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kokosrijst maken
1

Kook de kokosmelk en 175 ml water per persoon met 0.25 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Spiezen maken
3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.

Kipspiezen bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 - 6 bakken of tot de kip gaar is.

Seroendeng maken
5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de vliespinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5–6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes