Kipshoarma met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, yoghurt en citroen

Wist je dat bulgur Turks is voor gort?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Citroen

85 gram

Bulgur

100 gram

Kipshoarma

50 gram

Biologische volle yoghurt

0.99 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)803 kcal
Energie (kJ)3358 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.9 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Tip: Deze citroen is biologisch en ziet er daardoor misschien niet helemaal uit zoals je gewend bent. Dit heeft geen invloed op de smaak en je kunt de schil van deze citroen hierdoor zonder zorgen gebruiken.

Bulgur koken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, paprika en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.

Tip: Wist je dat dit recept 2/3 van de ADH vezels bevat? Vooral de bulgur en de sperziebonen zijn vezelrijk.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.