Skip to main content
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap

3.4
(1,7K)

Met aardappels kun je meer dan je denkt. Deze week maak je ovenfrietjes van de nieuwe oogst erica aardappelen van eigen bodem. Doordat je de ovenfrietjes zelf maakt is dit niet zo ongezond. Mooi meegenomen! Wist je dat je een filmpje op onze Facebookpagina kunt bekijken waarin je ziet hoe de radijsjes geoogst worden?

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ tl

Paprikapoeder

½ tl

Gedroogde oregano

5 stuk(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Citroen

3 stuk(s)

Kippenvleugels

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)850 kcal
Energie (kJ)3556 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
Vezels7 g
Eiwitten64 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Deksel
Pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kruid de aardappelen
2

Schil of was de aardappelen (erica) grondig en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en bewaar in een saladekom. Pers het sap van de citroen uit.

Besprenkel de kippenvleugels met de citroensap.
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Verdeel het ei over de salade
6

Voeg de mesclun toe aan de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrieten en de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders